iPhone 2020: een blik op de "nieuwste modellen" vier jaar voor de release

In de techwereld kan een jaar een eeuwigheid lijken. Wat in 2020 als "het nieuwste model" werd beschouwd, staat nu naast verschillende recentere iPhone-generaties. Maar als je op zoek bent naar een krachtige iPhone tegen een meer betaalbare prijs, kan terugkijken een goede optie zijn. Dit artikel kijkt naar iPhones die eind 2020 zijn uitgebracht om je te helpen beslissen of ze in 2024 nog steeds een goede keuze zijn.

De iPhone 12-serie: de koningen van 2020

.

In september 2020 introduceerde Apple vier nieuwe iPhone-modellen: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Allemaal betekenden ze een grote sprong voorwaarts op het gebied van design en prestaties ten opzichte van de vorige generatie.

Laten we eens kijken naar een aantal van hun belangrijkste functies:

• Design: De iPhone 12s heeft de rondingen van de vorige modellen achter zich gelaten voor een plattere, modernere look met frames van vliegtuigaluminium.
  • Display: Alle modellen zijn voorzien van een Super Retina XDR OLED-display, dat een uitzonderlijke beeldkwaliteit biedt met levendige kleuren, diep zwart en een hoge helderheid.
  • Processor: De A14 Bionic-chip, Apple's krachtigste chip op dat moment, drijft elke iPhone 12 aan. Deze chip levert ongelooflijke prestaties voor veeleisende taken zoals videobewerking, veeleisende grafische games en multitasking.
  • Cámaras:.
    • iPhone 12 en iPhone 12 mini: deze modellen hebben een dubbel camerasysteem aan de achterkant dat bestaat uit een groothoeklens en een ultragroothoeklens aan de achterkant.
    • iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max: naast de groothoek- en ultragroothoek hebben deze modellen een telelens voor 2x optische zoom en tot 10x digitale zoom.
    • .
    .
  • .

¿Zijn de iPhone 12s nog steeds actueel in 2024?

Om deze vraag te beantwoorden, laten we eens kijken naar een aantal belangrijke punten:

• Performance: De A14 Bionic-chip is in 2024 nog steeds een zeer krachtige processor. Je zult de meest veeleisende applicaties en games zonder problemen kunnen draaien.
  • Bedrijfssysteem: Apple biedt zijn iPhones meestal iOS-updates tot enkele jaren na de lancering. De iPhone 12s heeft de iOS 16-update ontvangen en zal waarschijnlijk in de nabije toekomst updates blijven ontvangen. Het is echter belangrijk om op te merken dat ze het einde van hun software-updatecyclus naderen, dus uiteindelijk zullen ze niet langer de nieuwste iOS-versies ontvangen.
  • Beschikbaarheid: Een nieuwe iPhone 12 vinden in 2024 kan een uitdaging zijn, omdat Apple prioriteit geeft aan de verkoop van de nieuwste modellen. De kans is groter dat je deze iPhones kunt vinden via andere verkopers of via mobiele telefoonabonnementen van mobiele aanbieders.
    • Beschikbaarheid: Het kan lastig zijn om een nieuwe iPhone 12 in 2024 te vinden.

Een advies: voordat je iets koopt, raden we je aan om te controleren of de verkoper een ongebruikte iPhone 12 met garantie aanbiedt.

&"Wat is de beste iPhone 12 van 2020 voor jou in 2024?

.

De beslissing hangt af van je behoeften en budget. Hier is een gids:

De beslissing hangt af van je behoeften en budget.

• Beste waar voor je geld: De iPhone 12 blijft ook in 2024 een uitstekende keuze. Hij biedt uitzonderlijke prestaties, een scherm van hoge kwaliteit en een capabel camerasysteem met twee camera's voor een betaalbaardere prijs dan de Pro-modellen.
    • Beste keuze voor gebruikers met kleine handen: De iPhone 12 mini is de meest compacte en lichtste iPhone die Apple tot nu toe heeft uitgebracht. Als je op zoek bent naar een krachtige telefoon die je gemakkelijk met één hand kunt bedienen, is de iPhone 12 mini de ideale keuze.
    • Betere camerakwaliteit: Als mobiele fotografie voor jou een prioriteit is, dan is de iPhone 12 Pro of de iPhone 12 Pro Max zijn de beste opties. Deze modellen bieden een veelzijdiger camerasysteem met een telelens voor superieure optische zoom en betere resultaten bij weinig licht.
    • Lange levensduur van de batterij: De iPhone 12 Pro Max heeft de grootste batterij van alle 2020-modellen, wat zich vertaalt in een langere batterijlevensduur. Als je je telefoon de hele dag intensief gebruikt, geeft de iPhone 12 Pro Max je de gemoedsrust dat je batterij niet leegraakt op de meest ongelegen momenten.

Conclusión

Terwijl er vier jaar zijn verstreken sinds hun lancering, zijn de iPhone 12s nog steeds krachtige en capabele toestellen die kunnen voldoen aan de behoeften van veel gebruikers in 2024. Als je je budget, behoeften en prioriteiten in overweging neemt, kan een van de 2020 iPhone 12s de ideale keuze voor jou zijn.

Hierí vatten we de belangrijkste punten om te overwegen samen:

• Voordelen:.
      • Krachtige prestaties dankzij de A14 Bionic chip.
      • .
      • Bedieningssysteem (voorlopig) bijgewerkt met iOS 16.
      • Variëteit aan modellen voor verschillende behoeften (grootte, camera's, batterij).
      • Betere prijs in vergelijking met nieuwere modellen.
    • Nadelen:.
      • Beperkte beschikbaarheid van nieuwe eenheden.
      • .
      • Ze naderen het einde van de software-updatecyclus van Apple.
      • Ze beschikken mogelijk niet over de nieuwste functies en technologieën van nieuwere modellen.

Als je op zoek bent naar het nieuwste model met de nieuwste technologie en gegarandeerde software-updates voor de lange termijn, dan kun je een nieuwere iPhone zoals de iPhone 14 of iPhone 15 overwegen.

De beslissing is uiteindelijk aan jou. Kijk naar je prioriteiten en budget om de iPhone te vinden die het beste bij je past, of dat nu een 2020-model met een lagere prijs is of een nieuwer model met de nieuwste functies.